Informatie

Voor meer informatie over de Gitaarkring en/of over de Stichting Cultuurbank Westland kunt u mij het beste even een e-mail sturen,. Ik zal u dan spoedig antwoorden. info@maxgitaar.nl

Max 0

Maar eerst even voorstellen. Ik ben Max Többen (geb. 1957) en als jongetje van 6 begonnen met AMV les. Na twee jaar AMV mocht ik  op gitaarles en ben daar eigenlijk nooit meer vanaf gegaan. Eerst speelde ik op een kleine driekwart gitaar en daarna een echte en nog later spaarde ik voor een elektrische gitaar. Ik speelde in bandjes, later combo’s en nu speel ik in ensembles. Toen ik een jaar of 17 was ging ik naar de vooropleiding van het conservatorium want ik wilde natuurlijk gitarist worden maar dat viel tegen. Solfège, harmonieleer, koorscholing, vervelende etudes en toonladders, het hoorde er allemaal bij net als de dienstplicht in die tijd.

Uiteindelijk ben 1978 ik naar het conservatorium gegaan. Ik studeerde klassiek gitaar bij Andreas van Hall en Dick Visser en AMV bij Henk Waardenburg en elektrisch gitaar bij Wim Overgaauw. Verder herinner ik mij nog goed de lessen van Tristan Keuris en van Hein Hof. Een mooie en vormende tijd. Maar na 6 jaar was het welletjes. Examens gedaan (mooie cijfers zei hij bescheiden), solliciteren, werken en geld verdienen en nu al bijna 40 jaar werkzaam in het muziekonderwijs als docent gitaar en AMV. Lesgeven doe ik nog steeds met veel plezier en samenspelen met andere musici blijft altijd leerzaam en gezellig om te doen. Ik heb hiervan nog een aantal leuke foto’s kunnen vinden.