Cultuurbank Westland

De Cultuurbank Westland is een netwerkorganisatie van professionele cultuur aanbieders die tijd, kennis en aanbod doneren. De Cultuurbank Westland wil cultuureducatie blijven realiseren voor alle Westlanders, ongeacht geloof, ras of levensovertuiging, die door (tijdelijke) financiële omstandigheden geen gebruik meer kunnen maken van het reguliere Westlands Cultuur aanbod.

De Cultuurbank zal bemiddelen en waar nodig faciliteren samen met  instanties die zich richten op budget begeleiding en sociaal welzijn.

AANMELDEN

Belangstellenden die gebruik willen maken van het aanbod binnen de Cultuurbank kunnen niet zelf een aanvraag indienen Activiteiten binnen de Cultuurbank kunnen alleen worden aangevraagd door een intermediair, een professional die de gezinssituatie kent uit bijv. onderwijs en/of maatschappelijk werk, of mensen werkend voor instanties die zich richten op budgetbegeleiding en sociaal welzijn. Een ieder die op dit gebied werkzaam is en enthousiast is over dit initiatief, kan een mail sturen naar ; info@maxgitaar.nl

Doelstelling

De doelstelling van de Cultuurbank Westland  is: Professionele Cultuureducatie realiseren voor alle Westlanders, ongeacht geloof, ras of levensovertuiging, die door (tijdelijke) financiële omstandigheden geen gebruik meer kunnen maken van het reguliere Westlands Cultuur aanbod. Cultuur gaat over esthetische en expressieve verrijking van het leven. Het draagt bij tot menselijke ontplooiing en moet voor alle westlanders toegankelijk zijn en blijven.

De Cultuurbank hanteert de volgende kernwaarden als maatstaf:

1 We werken met vrijwilligers

2 Professioneel cultuuraanbod

3 Ons aanbod is gratis

4 Zo eerlijk mogelijk aanbod verdelen

5 We zijn neutraal en onafhankelijk. Cultuurbank Westland is een vrijwilligersorganisatie.

OVER ONS

De Cultuurbank Westland is vergelijkbaar is met een voedselbank. Via ons netwerk willen we bij de professionele cultuuraanbieders aankloppen voor een bijdrage in tijd en kennis. Dit mag van alles zijn. Vrijkaartjes voor een concert, het werken aan een toneelvoorstelling, een museumbezoek, op muziekles, een schildercursus. Kortom, alles wat het leven mooier en draaglijk maakt. Dit aanbod brengen we bij erkende instanties die westlanders helpen hun financiën weer op orde te krijgen of op een andere manier mensen maatschappelijk ondersteunen. Dit doen we onbezoldigd.

Is de Cultuurbank dan niet concurrerend met het reguliere aanbod?

Nee. Simpel gezegd kan onze doelgroep zich het reguliere cultuuraanbod niet veroorloven. Te weinig geld. De voedselbank is natuurlijk ook geen concurrent van Albert Heijn. Het is helaas een voorwaarde dat deelname aan Westlands professioneel regulier cultuuraanbod uit het zicht is verdwenen. Dat is wat we ook altijd goed uitleggen aan de professionele donateurs.

Waarom doen we dit eigenlijk?

Op de eerste plaats heeft iedereen er recht op ( artikel 27 van de rechten van de mens) en we zijn er van overtuigd dat helpen weer perspectief geeft. Er zijn dikke rapporten geschreven over het belang van culturele vorming en iedereen is het er over eens dat we niet zonder kunnen en dat het bereikbaar moet blijven. Laat dit dan onze bijdrage zijn.

Het Bestuur bestaat uit vier leden: voorzitter: Max Többen secretaris: Annie Smit penningmeester: Arno Bol en bestuurslid: Ulbe Spaans Evenals de vrijwilligers zijn de bestuursleden allen onbezoldigd.

Voor meer informatie kunt u een mail sturen naar: info@maxgitaar.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s